OmronVia het OMRON-toestel  worden bij de sporter 4 waarden bekomen die hem/haar helpen tot het opvolgen van zijn/haar lichamelijke constitutie, waardoor de begeleiding en motivatie worden geoptimaliseerd.

  • Vetpercentage
  • Skeletspierpercentage
  • Visceraal vet
  • Basaal metabolisme

Het Omron-toestel meet niet alleen het totale vetpercentage, maar controleert eveneens het visceraal vet niveau. Visceraal vet is het vet dat rondom de organen aanwezig is en waarvan wordt gedacht dat een teveel ervan sterk gerelateerd is met verhoogde vetniveau's in het bloed en dus sterk gerelateerd is aan welvaartziekten.

OmronHet basale metabolisme is de minimale hoeveelheid enrgiedie het lichaam nodig heeft voor de dagelijkse functies en is o.m. afhankelijk van de leeftijd, gewicht, lichaamssamenstelling en geslacht. De nieuwe Omron Body Composition Monitor berekent de benodigde hoeveelheid kilocalorie├źn en biedt daarmee de gebruiker een richtlijn bij het bepalen van de dagelijks dagelijks in te nemen hoeveelheid energie (=voedsel).

Wat u verder kunt verwachten van dit toestel ie een getrouwe weergave van het gewicht tot op 0,1kg nauwkeurig, een berekening van het percentage van de skeletspieren (spieren die aan botten zijn gehecht en die worden gebruikt bij het bewegenvan het lichaam) en een berekening van de Body Mass ndex (BMI).